Google werkt aan speciale accounts voor kinderen

Google werkt aan Gmail- en YouTube-accounts die specifiek bedoeld zijn voor jonge kinderen. Dat schrijft The Wall Street Journal. In de Verenigde Staten mogen kinderen die jonger zijn dan dertien geen eigen account aanmaken, in Nederland ligt de minimumleeftijd op zestien jaar. Google zou werken aan wijzigingen die het gebruik van accounts door kinderen wel mogelijk maken.

Volgens de krant heeft Google een nieuw systeem bedacht, waarbij ouders accounts kunnen aanmaken voor hun kinderen en vervolgens kunnen monitoren hoe die accounts worden gebruikt. Daarnaast zou het bedrijf werken aan een kindvriendelijke versie van YouTube, die beelden die ongeschikt zijn voor jeugdige kijker uit het aanbod filtert. Een aantal derde partijen heeft al apps ontwikkeld  voor de vertoning van YouTube-filmpjes die vooraf zijn gecontroleerd en geschikt zijn bevonden voor kinderen.

Het bedrijf wil zelf nog niet op het bericht ingaan. ‘Google heeft hier niets over te zeggen, omdat het gebaseerd is op geruchten en speculatie’, zegt een Britse woordvoerder van Google tegen The Guardian.