Gemeente Amsterdam en OBA komen met digitaal platform

De gemeente Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) lanceren een digitale wegwijzer voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare en gratis ondersteuning bij digitale vragen. 

Door de coronamaatregelen is digitale bereikbaarheid belangrijker geworden dan ooit. Het leven buiten ligt even stil, maar dankzij wijzer.amsterdam kunnen Amsterdammers vanuit hun huis op een andere manier verder. Via een chatfunctie krijgen ze antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Ook biedt de wijzer toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn (oba.nl/online). 

Het platform wijzer.amsterdam is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief idiotēs. Ontwerplab Digitale Stad staat voor een inclusief digitaal Amsterdam en werkt mee aan digitale vaardigheden voor alle Amsterdammers.