Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils en voor elke leeftijd: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. 

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. De ThuisBieb sluit daarmee aan bij de campagne #ikleesthuis, die stichting CPNB met onder andere de online Bibliotheek naar aanleiding van de coronacrisis op 17 maart heeft gelanceerd. De campagne is een oproep aan mensen om naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van onlinebibliotheek.nl.

Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd. Het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld. Eerder maakte de LuisterBieb, ook onderdeel van de online Bibliotheek, al ruim 100 luisterboeken toegankelijk voor leden en niet-leden van de Bibliotheek.   


Hoe het werkt  
De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Deze kun je vinden via www.onlinebibliotheek.nl/thuisbieb. De app voor iOS vind je in de App Store en voor Android in de Google Play Store.