Gemeente Amersfoort op zoek naar afdelingsmanager Informatievoorziening

36 uur per week
Verbindend en nieuwsgierig leidinggeven, in een dynamische omgeving.

De digitale transformatie waar we als gemeente Amersfoort mee te maken hebben is enorm. De stad – inmiddels zo’n 160.000 inwoners – ontwikkelt zich in hoog tempo met bijbehorende innovatieve projecten en duurzame initiatieven. Wij bewegen mee met een compacte, wendbare organisatie en betrouwbare informatievoorziening.

Als afdelingsmanager Informatievoorziening (IV) bestendig je de reeds ingeslagen koers en geef je leiding aan zo’n 130 mensen, verdeeld over drie teams. Het organiseren en sturen op inhoudelijke ontwikkelingen en de dialoog hierover met het bestuur vragen om verbindend en nieuwsgierig leiderschap. Daarmee verstevig je zowel de dienstverlening binnen de organisatie als die aan de stad.

Wat ga je doen?

De afdeling IV werkt sinds twee jaar volgens een nieuwe sturingsvorm. Deze ’transitie’ pakken we met agile en/of lean teams op, en jij geeft leiding aan de doorontwikkeling hiervan. In de fase waarin de afdeling zich bevindt, zorg jij voor rust en duidelijkheid. Je houdt de collega’s en de resultaten op koers en tegelijkertijd ben je verbindend en heb je oog voor alle collega’s die werkzaam zijn op de afdeling.

Het vakgebied IV is altijd in ontwikkeling en elke dag ontstaan er nieuwe kansen. We grijpen die kansen graag, maar we vinden het ook belangrijk om zaken af te ronden. Je bewaakt daarom de strategische koers en zorgt ervoor dat de afdeling optimaal IV-oplossingen kan blijven realiseren. Omdat digitaal transformeren niet IV-gedreven is maar voortkomt uit maatschappelijke ontwikkelingen die spelen, werk je nauw samen met je collega-afdelingsmanagers. Natuurlijk ben je ook benieuwd naar innovaties.

Wat ga je doen? De eerste periode zul je op inhoud vooral aandacht hebben voor informatieveiligheid, zaken in regie zetten, de organisatiebrede investeringsportefeuille en de overgang naar een nieuw stadhuis.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol innovatieve projecten en duurzame initiatieven. De stad groeit hard en wij bewegen mee met een compacte en wendbare organisatie. De afdeling Informatievoorziening (IV) is een van de negentien afdelingen binnen de gemeente Amersfoort. Informatievoorziening omvat alles van proces tot techniek inclusief instandhouding en beheer. Als afdelingsmanager val je direct onder de directeur Bedrijfsvoering/dienstverlening, die binnen de tweehoofdige directie tevens cio is. Je bent onderdeel van het cio office.

Op de afdeling werken zo’n 130 mensen verdeeld over drie teams. De inhoudelijke sturing van deze teams ligt bij de product owners, waarbij de teammanagers verantwoordelijk zijn voor de medewerkers en hun ontwikkeling. Dit zijn de teams:

  • Dienstverlening (DV).
  • Business en Informatiemanagement (BIM).
  • Technologie en Services (TS).

Samen met de teammanagers vorm je het MT van de afdeling.

Wie ben jij?

Je weet als geen ander hoe je als manager rust en duidelijkheid brengt binnen een (IV-)afdeling. Daarbij beschik je over een stevige persoonlijkheid, waarmee je koers kunt uitzetten en vasthouden. Je bent gestructureerd en hebt een zakelijke focus, zeker ook gericht op de bedrijfsvoering van IV.

In je stijl van leidinggeven ben je benaderbaar en werk je vanuit interesse in alle collega’s op de afdeling. Je weet wat er leeft en geeft vertrouwen en ruimte. Het advies van professionals weet je goed op waarde in te schatten. Je hebt een verbindende rol zowel binnen het MT van de afdeling Informatievoorziening als binnen de afdeling zelf.

Je bent analytisch en beschikt over wo-werk- en -denkniveau. Inhoudelijk weet je dat IV constant in beweging is en ben je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in het werkveld. Je beschikt daarom over een relevant netwerk en weet hoe andere organisaties en afdelingen vormgeven aan de digitaliseringsopgave.

Ervaring in een gemeentelijke werkomgeving is niet vereist, maar je beschikt wel over meerdere jaren managementervaring in een dynamische omgeving. Je hebt dus leidinggevende ervaring in een omgeving met een grote hoeveelheid aan processen en bijbehorende tegenstrijdige belangen. Daarbij weet je hoe je werkt aan draagvlak, kun je ‘organisatiebreed’ prioriteren en weet je grenzen te stellen aan wat de afdeling kan bieden, zowel intern als aan de stad.

Dit is wat we je bieden

  • Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werk in een informele organisatie. Wij vragen veel, maar maken ook veel mogelijk. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in persoonlijke groei.
  • Je salaris bedraagt maximaal € 7.269 bruto per maand (schaal 14) bij een 36-urige werkweek.
  • Afhankelijk van de ervaring, kennis en persoonlijke ontwikkelvraag kan er sprake zijn van een arbeidsmarktoelage of bijvoorbeeld een studie- of opleidingsbudget.
  • Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen.
  • Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).
  • De sfeer in de organisatie is betrokken en informeel. Het (toegegeven, verouderde) stadhuis is goed bereikbaar en ligt aan het prachtige centrum van Amersfoort. Het hybride en thuiswerken wordt goed ondersteund.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Aline Wolswinkel, telefoon 033-469 44 50 of AF.Wolswinkel@amersfoort.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met of een Whatsapp sturen naar Cathy Cats, recruitmentmedewerker, telefoonnummer 06-41 17 42 02.
Wil je ons beter leren kennen? Je bent altijd welkom voor een kop koffie/thee op elk moment in de procedure. Neem daarvoor contact op met Aline Wolswinkel.

Solliciteer meteen

Meteen solliciteren via het sollicitatieformulier op onze website kan natuurlijk ook.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben. De eerste gesprekken vinden plaats op 24 mei van 15.00-17.30 uur.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.