Senior adviseur natuurinformatie gezocht bij BIJ12

Ben jij een senior adviseur natuurinformatie en beschik je over een strategische blik? En wil jij je inzetten om informatie over de natuur voor beleid, bescherming en beheer verder te verbeteren? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en werkt voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Ga voor meer informatie naar www.bij12.nl of bekijk onze kennismakingsbrochure.

Voor onze unit Natuurinformatie en Natuurbeheer zoeken wij een:

senior adviseur natuurinformatie (32-36 uur, hybride, Utrecht)

Over de unit

Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is een van de taken van de provincies. De unit Natuurinformatie en Natuurbeheer (NINB) ondersteunt provincies en hun samenwerkingspartners bij natuurbeheer en de ontwikkeling van natuurbeleid. We leggen een stevige basis voor de financiering van natuurbeheer door provincies: het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL). We maken natuurinformatie op een toegankelijke manier beschikbaar, onder andere via de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). Zo dragen we bij aan het behoud van biodiversiteit in Nederland. We brengen provincies, natuurbeheerders en andere ketenpartners samen. We zorgen voor de methodieken voor monitoring, dataopslag, informatieproducten, analyses en rapportages van ontwikkelingen in biodiversiteit. Voorbeelden hiervan zijn de Voortgangsrapportage Natuur en de veel geraadpleegde informatie over natuurbeheer op onze website.

De unit NINB bestaat uit vier teams: Natuurinformatie, Natuurbeheer, Informatievoorzieningen en NDFF. Binnen de unit werken zo’n dertig medewerkers met uiteenlopende achtergrond, onder andere op het gebied van ecologie en natuurbeheer en wet- en regelgeving, en waaronder ook data- en informatiespecialisten. Als senior adviseur natuurinformatie ga je aan de slag binnen het team Natuurinformatie dat bestaat uit acht adviseurs.

Dit ga je doen

Je adviseert provincies over ontwikkelingen op het gebied van natuurinformatie. Je betrekt daarbij maatschappelijke, inhoudelijke en technische trends. Vervolgens zet je jouw adviezen om in concrete voorstellen voor verbetering van natuurmonitoring, databeheer, informatieproducten, analyses en rapportages. Als senior adviseur onderhoud je een breed netwerk binnen provincies, rijksoverheid, natuurorganisaties en kennisinstellingen. Ook binnen BIJ12 weet jij de verbindingen te leggen tussen verschillende teams en units.

Binnen het team Natuurinformatie heb je een coördinerende rol. Je zorgt met het team voor het opstellen van de jaarplanning van het team en je bewaakt de voortgang en resultaten. Ook neem je deel aan het kernteam van de unit, waar je bijdraagt aan unit-brede opgaven. Je werkt nauw samen met je collega’s en stemt hierover af met de unitmanager.

Dit ben jij

Je bent een toegankelijke collega, die goed kan communiceren en samenwerken en die mensen weet te enthousiasmeren en verbinden. Je voelt je thuis in een collegiale, professionele sfeer met aandacht voor medewerkers en inhoud van het werk. Je hebt het vermogen om in dynamische en complexe processen het geheel te blijven overzien en kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus (strategisch, tactisch en operationeel). Je hebt een ondernemende, proactieve en klantgerichte houding.

Verder heb je:

 • Hbo/wo-werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde wo-opleiding op het gebied van ecologie, natuurbeheer of een andere relevante opleiding;
 • Ervaring met beleidsvorming en bestuurlijke besluitvormingsprocessen;
 • Ervaring met het coördineren van werkzaamheden binnen een team;
 • Ervaring met het leiden van projecten;
 • Kennis van natuurbeleid en de uitvoering daarvan (pre);
 • Een breed netwerk onder provincies, rijksoverheden en diverse natuurorganisaties (pre).

Dit bieden wij

 • Een dienstverband van een jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele, jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week (0,89-1 fte);
 • Een salaris van minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 (Cao Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • Naast je salaris een Individueel Keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief onder andere vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;
 • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van ov;
 • Een telefoon en laptop van BIJ12;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000 per vijf jaar;
 • Een flexibele verhouding tussen thuis- en op kantoor werken;
 • Een moderne, stimulerende en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en de competenties en denk je een goede invulling te kunnen geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief én cv via de sollicitatiebutton.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Willem van der Vegte (unitmanager Natuurinformatie en Natuurbeheer) op 06-55 20 21 01 of 085-486 22 22.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.