Het geheugenpaleis genomineerd voor de Museums + Heritage Awards 2014

De tentoonstelling Het geheugenpaleis, van het Nationaal Archief in Den Haag, heeft de shortlist gehaald van de Engelse Museums + Heritage Awards 2014.

Erfgoedinstellingen buiten Engeland kunnen deelnemen in de internationale categorie van deze Award. Het geheugenpaleis is samen met vier andere instellingen genomineerd in deze categorie. De uitreiking vindt plaats op 14 mei in Londen. Winnaars uit eerdere jaren zijn het Fram Museum in Oslo, het Bolton Museum in Bolton (GB) en het Glasnevin Museum in Dublin.

Op 16 oktober 2013 opende koning Willem Alexander de deuren van de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven. Aan de hand van originele documenten, foto’s en kaarten wordt de bezoeker meegenomen langs 11 verhalen die elk een stukje Nederlandse geschiedenis belichten, zoals een Haags schandaal in de 18e eeuw, de avonturen van een koopmanszoon in West-Indië, inburgeren in de jaren na de Tweede Wereldoorlog en de effecten van een nieuwe scheidingswet in de jaren ’60 en ’70.