Game van Manpower biedt starters op de arbeidsmarkt inzicht in kwaliteiten

HR-dienstverlener Manpower Nederland biedt sinds kort starters op de arbeidsmarkt inzicht in hun kwaliteiten en potentieel op basis van hun game-ervaring. Via een online assessment kunnen geïnteresseerden invullen welke games zij spelen, hoe vaak zij gamen en wat hun niveau is. Daar rolt vervolgens een profiel uit waarin staat welke vaardigheden zij hebben en in welke beroepen zij die kunnen inzetten.

Voor starters

De tool is ontwikkeld voor starters op de arbeidsmarkt in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Deze jongeren hebben vaak weinig werkervaring en weten niet goed waar hun talenten liggen. Daardoor hebben zij moeite met het maken van een cv en met solliciteren. Dankzij deze test en bijbehorend rapport krijgen ze inzicht in hun vaardigheden. Het profiel kan vervolgens worden doorgezet naar Manpower, waarna een recruiter contact opneemt om te kijken of er mogelijk een match is.

Kwaliteiten

Onderzoeksbureau Deeper Signals analyseerde honderden games op de vaardigheden die nodig zijn om de spellen te spelen. Op basis van de game-ervaring kan een profiel opgesteld worden. Deelnemers kunnen kiezen uit een variatie aan games, onder andere uit League of Legends, Dota 2, Counterstrike, Mario Kart en Rollercoaster Tycoon. Vaardigheden die in het rapport komen te staan, zijn onder meer coördinatie, actief leren en inschattingsvermogen.

Perfecte baan

Janine Bos, directeur bij Manpower Nederland: ‘Als Manpower zetten wij ons in om iedereen aan de perfecte baan te helpen. Daarin zien we nu nog dat starters het vaak lastig vinden om in sollicitatiegesprekken aan te geven waar hun talenten liggen. Dat is zonde, want je wilt als organisatie graag jong talent aan je binden. Met de tool die we nu lanceren, kunnen we starters de handvatten bieden die zij nodig hebben om hun carrière een fijne start te geven.’