Forum Groningen geopend voor het publiek

Vanmiddag om 17 uur heeft Forum Groningen zijn deuren geopend.  Met een groots opgezet programma wil Forum inwoners en bezoekers van Groningen inspireren.

Het Forum is ontworpen door het Amsterdamse NL Architects in opdracht van de gemeente Groningen. Het telt 17.000 m2 vloeroppervlak verdeeld over tien verdiepingen. Forum Groningen is zeven dagen per week open en biedt onderdak aan uiteenlopende activiteiten rond één samenhangende ambitie. Verken de wereld, ontdek de toekomst

Inspireren

Doel van het Forum is om inwoners en bezoekers van Groningen te laten inspireren door de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Dat gebeurt met internationale exposities, film- en literatuurfestivals, debatten en talkshows, cursussen, workshops en lezingen.

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen

Het Forum wil het publiek uitdagen om met een open blik naar nieuwste maatschappelijke en technologische ontwikkelingen te kijken. Daarvoor heeft het Forum onder meer twee expositiezalen, het interactieve museum Storyworld, vijf filmzalen, een multifunctioneel evenementenzaal met vlakke vloer, de complete collecties van de stadsbibliotheek, tientallen werk- en studieplekken, een Medialab en het Smartlab ter beschikking.

Drie thema’s in programmering

Drie thema’s zijn terug te zien in de programmering van het Forum: actualiteit en samenleving, technologie en populaire beeldcultuur. Ook museum Storyworld op de zevende etage van het Forum sluit hierop aan. In dit nieuwe Nederlandse museum staat het beeldverhaal centraal, in al zijn verschijningsvormen: strips, animaties en games.

Het museum heeft een sterk interactief karakter, het publiek (jong en oud) wordt uitgedaagd om met de bouwstenen van beeldverhalen aan de slag te gaan om de kracht ervan te ontdekken.

(Foto homepage: Deon Prins; overige foto’s: Knelis)