FOBID-informatieochtend geeft update over internationale kennisuitwisseling

Op 11 maart a.s. organiseert FOBID International Office in de KB weer een informatieochtend in de reeks International Matters. Deze keer is er aandacht voor advocacy door EBLIDA/IFLA, Europees lezen en literacy, OCLC Council, import-export van bibliotheekconcepten, fondsen.

Aan bod komen onder andere Internationale zaken. Zo spreekt Gerlien van Dalen, directeur Stichting Lezen, over ‘Lezen en literacy internationaal’; Christina de Castell, EBLIDA/IFLA behandelt het onderwerp European advocacy en Jacques Malschaert, OCLC-EMEA Council en directeur Bibliotheekwerk Fryslân, gaat in op Europese netwerken voor bibliotheekontwikkeling.
Een ander onderwerp is ‘import-export van de bibliotheek’. Daarbij gaat her erom dat de bibliotheeksector goede ideeën en concepten in het Nederlandse bibliotheekwerk exporteert, bijvoorbeeld bepaalde leesprogramma’s. Twee casussen worden besproken door Irena Dumancic, adviseur Educatie/Mediacoach, en Janette Zuydweg van ZB, Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Verder gaat Ronald Huizer in op zijn ervaringen om internationale samenwerking op te zetten in het kader van een subsidieaanvraag bij het Erasmus+ fonds. Een betreft de ontwikkeling van basisvaardigheden in Utrecht West (specifiek op samenwerking met bedrijven) en andere de ontwikkeling van digitale vaardigheden van jongeren door middel van digilabs.
Hans Jansen sluit de ochtend af, mede vanuit zijn nieuwe KB-functie als adviseur Buitenlandse Betrekkingen, en tevens actief IFLA-sectielid National Libraries. Hij gaat in op het actuele belang van internationale kennis en connecties, voor de Nederlandse praktijk.
Meer informatie over het programma een aanmelden: www.fobid.nl (pdf)