Excursie Organon Experience Center en industrieel erfgoed Oss op 12 mei

Op 12 mei organiseert Stichting Bedrijfsgeschiedenis een excursie naar Oss met een bezoek aan het Organon Experience Center en een rondleiding langs het industriële verleden van Oss onder leiding van informatiespecialist Robert van Vlijmen.

Het wordt ‘een middag over de grote industriële bedrijven die lang het gezicht van Oss hebben bepaald’, zo belooft Stichting Bedrijfsgeschiedenis. Waaronder de margarine-, vleesverwerkende en textielnijverheidsindustrie, maar ook een farmaceut als Organon – ‘Osse bedrijven die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ontstaan van multinationals als Unilever en Akzo’. 

De middag start om 13 uur met een bezoek aan het Organon Experience Center dat deze maand zijn deuren opende om te herdenken dat het honderd jaar geleden is dat de farmacie in Oss begon. Daar maak je kennis met deze geschiedenis, maar ook met de toekomstplannen van het nieuwe Organon dat zich specialiseert in vrouwengezondheid. Om 14:30 uur geeft stadsgids en archivaris Robert van Vlijmen een rondleiding langs hoogtepunten van het industriële verleden van Oss.

Het evenement is gratis toegankelijk. Wie wil deelnemen kan een mail sturen naar Joep Schenk: j.schenk@uu.nl.

Foto: Organon Experience Center.