Erfgoed Leiden en Omstreken genomineeerd voor verkiezing Website van het Jaar 2014

De website van Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) is genomineerd om ‘Website van het Jaar 2014’ te worden. In de categorie Overheid neemt de gemeentelijke instelling het op tegen onder meer het Historisch Centrum Overijssel, en landelijke organisaties als de Belastingdienst, de Politie en de Rijksoverheid.

De website van Erfgoed Leiden werd in juli van dit jaar gelanceerd. Daarmee werd één van de laatste stappen in het eenwordingsproces van het voormalige Regionaal Archief Leiden (RAL) en de afdeling Monumenten & Archeologie (M&A) gezet. De eenwording, die al een jaar eerder plaatsvond, heeft ervoor gezorgd dat Erfgoed Leiden een belangrijk historisch kenniscentrum van Leiden en omstreken is geworden.

De verkiezing Website van het jaar is onderverdeeld in 23 rubrieken, die elk 12 kandidaten bevatten. De kandidaten worden gekenmerkt door diversiteit. In de rubriek Educatie & Opleiding kun je bijvoorbeeld stemmen op Wikipedia of Info.nu, of op de sites van de Universiteit Utrecht of Fontys. Stemmen kan tot en met 7 november via de website www.websitevanhetjaar.nl. Volgens de site zijn er inmiddels meer dan 784.000 stemmen uitgebracht.