Eerste BENEDMO-conferentie in teken van desinformatie in tijden van conflict

Op vrijdag 30 september (13-18 uur) vindt bij de KU Leuven in Antwerpen de eerste BENEDMO-conferentie plaats, die geheel in het teken staat van desinformatie in tijden van conflict. BENEDMO is een Vlaams-Nederlandse samenwerking tegen desinformatie. 

The Ghost of Kyiv, acteurs in Boetsja, denazificatie … De oorlog in Oekraïne illustreert hoe een conflict wereldwijd voer kan zijn voor desinformatie en propaganda. Ook elders gaan conflictsituaties hand in hand met een stroom aan nepnieuws, en terwijl factcheckers een dam vormen tegen deze stroom, zijn zij op hun beurt mikpunt van intimidatie. Tijdens de BENEDMO-conferentie nemen experts en ervaringsdeskundigen je mee in de wereld van desinformatie en conflict.

Moderator is Jan Jagers (Knack, deCheckers); keynotes zijn van Natalia Kadenko (onderzoeker Cybersecurity Governance TU Delft), Julian Kuttig (onderzoeker UGent) en Orna Young (executive director FactCheckNI, een factcheckorganisatie in Belfast die ook trainingen in kritisch denken aanbiedt).

Deelname aan de conferentie is gratis; het hele programma en informatie over aanmelden vind je hier.