ECP Jaarfestival op 17 november in teken van ‘vibe shift van het digitale tijdperk’

Op 17 november vindt het ECP Jaarfestival 2022, het jaarlijkse evenement van het Platform voor de InformatieSamenleving, plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Centrale thema dit jaar: ’De vibe shift van het digitale tijdperk’.

Wie om zich heen kijkt, ziet en voelt dat de vibes aan het shiften zijn. We gaan van fake news en een overdaad aan informatie naar een beperking van toegang tot informatie: verschillende landen bouwen inmiddels hun eigen internet. Waar voorheen iedereen sociale media geweldig vond, zijn sociale media steeds minder populair aan het worden. Ook de wereld van werk is compleet veranderd: hybride werken is here to stay. We leven in de media en niet meer ‘met’ media. Allemaal voorbeelden van vibe shifts die hebben plaatsgevonden of nog gaande zijn in de digitale wereld, zo schrijft ECP. ‘Deze shifts zijn soms spannend en leuk, maar kunnen ook ongrijpbaar en eng zijn waardoor het niet meer behapbaar voelt. De veranderende digitale samenleving vraagt om een scherpe blik op de toekomst. Hoogste tijd dus om samen te onderzoeken hoe we moeten omgaan met de digitale vibe shifts’.

Meest digibewuste kamerlid

Gedurende het ECP Jaarfestival wordt er ingezoomd op ons digitaal verleden, heden en de nabije toekomst. Dagvoorzitter Donatello Piras gaat tijdens de plenaire opening in gesprek met onder anderen minister Micky Adriaansens, trendwatcher Sander Duivestein en ECP-voorzitter Tineke Netelenbos. Hierna zijn er achttien break-outsessies en negen learning tables over uiteenlopende onderwerpen. Tot slot wordt tijdens de plenaire afsluiting het meest digibewuste kamerlid van 2022 bekendgemaakt.

Het ECP Jaarfestival op 17 november (12:30-17:30 uur) is gratis. Voor meer informatie en inschrijving: klik hier.