Ding mee naar de Tiele-scriptieprijs 2018

Scriptieschrijvers op het gebied van de boekwetenschap opgelet: je kunt meedingen naar de Tiele-scriptieprijs 2018. Met deze prijs wil de Tiele-Stichting de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. De winnende auteur krijgt een bedrag van 1.000 euro. 

De Tiele-Stichting looft een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin des woords. Deelname staat open voor iedere studerende aan een wo- of hbo-opleiding in Nederland en Vlaanderen. De scriptie moet zijn afgerond en door de onderwijsinstelling aanvaard in het academisch jaar 1 september 2017 1 september 2018. Reeds gepubliceerde scripties komen niet in aanmerking.

Prijs en publicatie

Voor de beste inzending looft de Tiele-Stichting – gesponsord door de Nederlandse Taalunie – een prijs van 1.000 euro uit. Daarnaast streeft de Tiele-Stichting ernaar om in overleg met de auteur de scriptie te (doen) publiceren in een passend vakblad, op internet of als afzonderlijke publicatie. De stichting wordt daartoe gesteund door het Frederik Mullerfonds, dat een subsidie van maximaal 1.000 euro voor de gemaakte kosten beschikbaar stelt. De sluitingsdatum voor de inzending van de scriptie als pdf- of Word-document is 1 oktober 2018.

Jury
De jury voor de scriptieprijs bestaat uit drs. Fleur Praal, promovenda Book & Digital Media Studies, Universiteit Leiden , dr. Suzan Folkerts, conservator van de Athenaeumbibliotheek Deventer en drs. Daphne Wouts, medewerker en promovenda aan de Universiteit Leiden.

Inlichtingen en inzending

Inlichtingen over de scriptieprijs: Eline Gielen, coördinator van de Dr. P.A. Tiele-Stichting, e-mail info@tiele-stichting.nl

(Beeld: portret P.A Tiele)