UBL zoekt hoofd Publieksdiensten

Vacaturenummer 14112

Ben je een ervaren en allround manager en heb je een duidelijke visie op de dienstverlening door een universiteitsbibliotheek? Kun je een grote groep medewerkers enthousiasmeren om naast de dagelijkse ingeroosterde werkzaamheden continu aan klantvriendelijkheid en kwaliteitsverbetering te werken? Kun je goed schakelen tussen het managen van de drukte van de dagelijkse werkzaamheden en het innoveren van de dienstverlening aan een academische doelgroep? Dan zoekt Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) jou als het nieuwe hoofd van de afdeling Publieksdiensten. Deze afdeling maakt onderdeel uit van de Divisie Bibliotheken & Onderwijs (i.o.) en is met meer dan veertig medewerkers de grootste afdeling van de UBL.

In deze functie

 • Geef je direct leiding aan het hoofd Locaties, de procescoördinator Logistiek en de achttien medewerkers Publieksdiensten die op de locatie UB aan de Witte Singel in Leiden werken;
 • Ben je verantwoordelijk voor de jaarplannen, managementrapportages, planning & control-cyclus en andere beleidsdocumenten voor de afdeling;
 • Draag je samen met het hoofd Locaties de verantwoordelijkheid voor de werving en selectie van nieuwe (student)medewerkers en voor het tijdig opstellen van de dienstroosters van de baliemedewerkers;
 • Zie je toe op de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling en stimuleer je de continue verbetering daarvan;
 • Onderhoud je op tactisch niveau contacten met andere UBL-afdelingen en diensten binnen de universiteit die betrokken zijn bij de directe dienstverlening van de UBL;
 • Coördineer je de bijdragen van de afdeling aan UBL-brede projecten;
 • Draag je actief bij aan het Breed Management Overleg binnen de UBL.

Je profiel

 • Wo-werk- en denkniveau;
 • Leidinggevende ervaring (minimaal drie jaar);
 • Affiniteit met wetenschappelijke informatievoorziening;
 • Een heldere visie op hospitality en dienstverlening door een universiteitsbibliotheek;
 • Vertrouwdheid met bedrijfs- en informatiesystemen in de bibliotheeksector;
 • Kerncompententies: sturen op resultaat, planning en organisatie, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, kostenbewust handelen, klantbetrokkenheid, communicatief, samenwerkingsgericht.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.

UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op onze website: bibliotheek.universiteitleiden.nl/.

Wij bieden

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van een jaar met bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 6.737 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat kun je deels thuiswerken; de Universiteit heeft daarvoor goede voorzieningen. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Marco de Niet, divisiemanager Onderzoek- en Onderwijsdiensten, e-mail m.c.de.niet@library.leidenuniv.nl, telefoon 06-43 05 65 70.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 20 november 2023 worden gericht aan Marco de Niet. Selectiegesprekken vinden plaats in week 49.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld