UBL zoekt divisiemanager Bibliotheken & Onderwijs, tevens MT-lid

Vacaturenummer 14111

Om beleid en praktijk op de zeven bibliotheeklocaties van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) én onze bijdrage aan onderwijsondersteuning te versterken, richten we een nieuwe divisie in: de Divisie Bibliotheken & Onderwijs. Onder deze divisie zullen de medewerkers van de afdelingen Publiekdiensten, Informatiespecialisten en Medisch Informatiespecialisten komen te vallen. Dat zijn in totaal 55 collega’s. Wat hen bindt, zijn de directe dienstverlening on site en online en het onderwijs dat met name aan studenten wordt verzorgd.

Ben je een enthousiaste en ervaren manager? Heb je affiniteit met bibliotheekwerk en onderwijs? Heb je een visie op de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening en wil je deze samen met alle medewerkers in de divisie gaan realiseren? Treed dan toe tot het managementteam van de UBL en geef richting aan onze nieuwe divisie.

In deze functie

 • Geef je leiding aan de hoofden van de afdelingen Publieksdiensten en Medisch Informatiespecialisten en aan zes informatiespecialisten;
 • Neem je initiatieven tot beleidsontwikkeling en innovatieve projecten op het gebied van dienstverlening en onderwijsondersteuning;
 • Draag je als lid van het MT bij aan organisatiebrede strategie- en beleidsvorming;
 • Ben je bij de UBL het centrale aanspreekpunt voor vernieuwing en digitalisering van het onderwijs aan de universiteit;
 • Coördineer je de bijdrage van de divisie aan verbouwingen/nieuwbouw van bibliotheeklocaties;
 • Ben je verantwoordelijk voor integraal kwaliteitsmanagement voor zowel de dienstverlening als het informatievaardigheidsonderwijs;
 • Stem je beschikbaarheid en gebruik van studieplekken en andere faciliteiten voor studenten af met andere diensten binnen de universiteit;
 • Participeer je in landelijke netwerken op de werkterreinen van de divisie.

Je profiel

 • Academische opleiding op tenminste masterniveau;
 • Leidinggevende ervaring (minimaal drie jaar), bij voorkeur aan informatieprofessionals;
 • Visie op dienstverlening met (medisch-)wetenschappelijke informatie, zowel op locatie als online;
 • Kennis van ICT-toepassingen in het academisch onderwijs;
 • Ervaring met kwaliteitszorg voor organisatiebrede processen;
 • Affiniteit met informatievaardigheidsonderwijs;
 • Ervaring in projectmanagement;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Competenties: visie ontwikkelen, verbindend leiderschap, sturen op resultaat, netwerkvaardigheid, klantbetrokkenheid, plannen en organiseren, initiatief, coachen.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.

UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op onze website: bibliotheek.universiteitleiden.nl/.

Wij bieden

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van een jaar met bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 7305 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 13). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat kun je deels thuiswerken; de universiteit heeft daarvoor goede voorzieningen. Meer informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en de visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Kurt De Belder, directeur UBL, e-mail k.f.k.de.belder@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 28 31 of Marco de Niet, divisiemanager Onderzoek- en Onderwijsdiensten, e-mail m.c.de.niet@library.leidenuniv.nl; telefoon 06-43 05 65 70.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 20 november 2023 worden gericht aan Marco de Niet. Selectiegesprekken vinden plaats in week 48.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld