UBL zoekt medewerker Documentverwerking en Metadata

De werkzaamheden

Ben je een enthousiast administratief talent en wil je een bijdrage leveren aan het beschikbaar stellen van boeken en tijdschriften aan de studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden? Houd je ervan nauwkeurig en precies te werken? Wij hebben een interessante vacature!

Bij de afdeling Metadatadiensten en Acquisitie (MDA) van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) werken circa dertig medewerkers. Je werkt met een aantal van hen samen aan de acquisitie en metadatering van elektronische bronnen, tijdschriften en boeken. Jouw werkzaamheden omvatten onder meer:

 • de verzorging van het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen voor boeken en e-books;
 • onderhouden van contacten met leveranciers;
 • verrichten van metadateerwerkzaamheden;
 • deelname aan procesverbetering in procesteams;
 • leveren van managementinformatie zoals overzichten en rapportages.

Jouw profiel

 • Minimaal mbo-niveau;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
 • Werkervaring in een bibliotheekomgeving en kennis van het toekennen van metadata (MARC21) is een pre;
 • Goede computervaardigheden en een uitstekende invoervaardigheid en -snelheid;
 • Resultaatgerichtheid, accuratesse en initiatief;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.618 en maximaal € 3.298 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 6). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Jacob Heeren, e-mail j.j.heeren@library.leidenuniv.nl, telefoon +31 71 527 15 61.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Je kunt online solliciteren via de button ‘Solliciteren’ in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 29 januari worden gericht aan Jacob Heeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.