DBNL eind 2017 geïntegreerd in infrastructuur KB

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) zal op 31 december 2017 geïntegreerd zijn in de infrastructuur van de KB. Het wordt dan technisch mogelijk de collectie óók via andere Vlaamse en Nederlandse kanalen aan te bieden aan het publiek. Tevens zal de collectie de komende drie jaar met circa 750.000 pagina’’s gedigitaliseerde tekst groeien.

De DBNL is op 1 januari 2015 overgegaan naar de Koninklijke Bibliotheek (KB) en bestaat momenteel uit ruim 11.000 teksten die behoren tot de letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis uit het gehele Nederlandse taalgebied. Bij de uitbreiding met 750.000 pagina’s  ligt een hoge prioriteit bij de literaire canon. Vlaams werk krijgt voorrang, omdat dat is ondervertegenwoordigd, aldus de Taalunie in een persbericht. Een werkgroep content geassisteerd door een pool van 15 deskundigen uit het hele taalgebied adviseert over de inhoud.

Eind 2017 wil de KB de website herbouwd hebben naar de dan heersende stand van de techniek en de nieuwe gebruikerswensen.