Crimezone.nl gaat op in nieuwe lezerscommunity Hebban

Book Communities bereidt de lancering van lezerscommunity Hebban.nl voor, een tegenhanger van boekensite Goodreads.com. Thrillersite Crimezone.nl zal deel gaan uitmaken van het platform.

Dit meldt Crimezone in een persbericht. Hebban.nl zal gepresenteerd worden op 29 mei a.s., tijdens de Avond van het Spannende Boek in Amsterdam. Oprichter en hoofdredacteur van thrillersite Crimezone.nl, Sander Verheijen, treedt per 1 mei in dienst bij Book Communities als general manager.

Verheijen: “In de plannen voor de lezerssite Hebban.nl vond ik zo’n beetje alle features terug die wij ooit voor ogen hadden om van Crimezone een échte lezerscommunity te maken. Het redactionele concept van Crimezone blijft behouden, maar voor de lezers zal er een heel nieuwe wereld opengaan waar het gaat om geïnspireerd worden, het beheren van gelezen of nog te lezen boeken en het delen van recensies en waarderingen. The best of both worlds.”

De bedenkers van de website omschrijven hebban.nl als een Nederlandstalige equivalent van de populaire Amerikaanse website Goodreads.com (een succesvolle Engelstalige lezerscommunity), die zichzelf onderscheidt door de voertaal, de frisse vormgeving en de redactionele genreportals. Bij de start zullen er meer dan 1,5 miljoen boeken in Hebban te vinden zijn, in alle mogelijke genres. Naast Crimezone als portal voor thrillerlezers, zullen er op korte termijn ook redactionele portals gelanceerd worden voor lezers van onder meer young adult, leesclubs, chicklit, true crime, fantasy en jeugdboeken. De site wordt ontwikkeld door Yuna internetontwerpers in Rotterdam.

Crimezone.nl werd in 2002 opgericht door Sander Verheijen en groeide in enkele jaren uit tot de populairste thrillersite van Nederland en Vlaanderen. In 2005 werd de site verkocht aan uitgeverij Unieboek. In februari 2010 nam A.W. Bruna de site over. Enkele maanden later keerde Verheijen terug als hoofdredacteur. In vier jaar groeide Crimezone.nl tot meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand, met ruim een half miljoen pageviews. Afgelopen oktober werden voor de tiende keer de Crimezone Awards, de enige publieksprijs in Nederland voor het spannende boek, uitgereikt tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer. De samenwerking met het festival zal in 2014 doorgezet worden.