De website CollectieGelderland is vernieuwd en uitgebreid. De collectie is uitgebreid van 100.000 naar 400.000 items, van 40 verschillende Gelderse erfgoedorganisaties. Behalve musea doen nu ook archieven, bibliotheken en historische verenigingen mee, die de content voortaan, waar mogelijk, beschikbaar zullen stellen als Open Cultuur Data.
Nieuwe deelnemers aan CollectieGelderland zijn naast de Kunstcollectie van de Provincie Gelderland, Regionaal Archief Nijmegen, Gemeentearchief Ede, Gemeentearchief Barneveld, CODA Archief, Geldersch Landschap & Kasteelen, de beeldbank ‘Gelderland in Beeld’ van de Gelderland Bibliotheek en ‘Beelden van Gelderland’, een verzameling met kunstwerken uit de openbare ruimten van alle 56 gemeenten in Gelderland. Ook worden online collecties binnengehaald die relevant zijn voor Gelderland, zoals voorwerpen van het Rijksmuseum van Oudheden die in Gelderland zijn gevonden en beeldmateriaal van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.
Collecties van de CollectieGelderland-deelnemers die daarvoor geschikt zijn worden in de toekomst vrijgegeven als Open Cultuur Data. Met deze stap vergroten de deelnemende organisaties het bereik en de mogelijkheden van hergebruik van hun collecties. Ook worden de collecties beschikbaar in een digitaal standaardformaat, waardoor dit hergebruik gemakkelijker wordt. Deelnemers kunnen dan bijvoorbeeld data(sets) aanbieden aan andere organisaties, waarmee nieuwe toepassingen en websites gemaakt kunnen worden. Daarbij valt te denken aan samenwerking met het bedrijfsleven, gaming industrie en de toeristische sector. Daarnaast worden de data van het platform aangeboden aan ‘Europeana’, het Europees collectieplatform voor o.a. bibliotheken, archieven, audiovisuele collecties en musea.
Sinds februari beschikt CollectieGelderland ook over een app voor smartphones en tablets. Die app zal ook worden vernieuwd. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android). De app is ook beschikbaar op multitouchtafels van tien musea in Gelderland.