Ceo van EBSCO Information Services Tim Collins gaat met pensioen

Tim Collins, ceo van EBSCO Information Services (EBSCO), gaat per 30 juni 2024 met pensioen. Hij vindt dat het na veertig jaar in de informatiebranche en met de ‘goede positie’ van EBSCO tijd voor een wisseling van de wacht.

‘Ik vertrek met veel dankbaarheid voor het harde werk en de inzet van zo veel personen, gedurende zo veel jaren, die ertoe hebben geleid dat het bedrijf is geworden wat het nu is’, laat Collins weten.

David Walker, ceo van moederbedrijf EBSCO Industries, zegt dat Collins een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het algehele succes. ‘Nadat hij veertig jaar heeft bijgedragen aan het bedrijf en de informatiebranche, zal hij moeilijk te vervangen zijn. Maar Tim laat het bedrijf goed gepositioneerd voor groei achter.’

EBSCO Industries wil voor 1 juli 2024 een opvolger te hebben. Daarvoor werkt het bedrijf samen met adviesbureau Egon Zehnder.

EBSCO is leverancier van wetenschappelijke content en zoektechnologie├źn voor wetenschappelijke en medische bibliotheken, bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd.