Carrière

Daan Boom werkte vier jaar voor de Duitse ontwikkelingsorganisatie Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) in Nepal, waar hij als verantwoordelijk kennismanager gestationeerd was bij International Centre for Integrated Mountain Development (ICIMOD). Per 1 april is hij als kennismanager in dienst getreden van de Afrikaanse Development Bank (ADB) in Tunesië. Boom houdt zich bezig met het inrichten van de kennis- en communicatie infrastructuur van de Afrikaanse Water Faciliteit. Ook gaat hij bij ADB een opleiding voor sectorkennismanagers verzorgen.

Kirsten van Hulsen is per 1 mei gestart als programmamanager Digitalisering bij NCB Naturalis. In die functie is zij verantwoordelijk voor het multiprojectenportfolio FES Collectie Digitalisering (FCD) waarbinnen de collecties van NCB Naturalis worden gedigitaliseerd. Eerder was zij als projectleider bij de Koninklijke Bibliotheek betrokken bij Google Books en Early European Books.

Richard Santos Lalleman is begin maart gestart als Knowledge Manager op het kantoor van Ernst & Young in Kopenhagen. Hij heeft als taak om lokale kennis van de afdelingen in de Scandinavische landen (Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden) deel uit te laten maken van de globale organisatie. Hiervoor was Santos Lalleman zelfstandig consultant.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 5 / 2012. Het gehele nummer kun je hier lezen