Carrière

Per 1 april begint Puck Huitsing als directeur Collecties & Diensten bij het NIOD. Zij volgt Elly Touwen op die met pensioen gaat. Huitsing is tot op die datum interim-manager bij het Nationaal Archief. Eerder werkte ze als directeur van de Eenheid Oorlogsgetroffenen en Herinnering Tweede Wereldoorlog bij het ministerie van VWS. Zij was onder meer verantwoordelijk voor de realisering van het programma Erfgoed van de Oorlog. Dankzij een extra financiële impuls van 22 miljoen euro werden her en der in Nederland verspreide WO II-collecties gedigitaliseerd en voor het publiek ontsloten. Die collecties worden nu beheerd door het NIOD.

Ruben A. Koman is overgestapt naar Koninklijke Visio, expertisecentrum voor blinden en slechtzienden in Huizen. Als kennismakelaar gaat hij op de werkvloer leerervaringen vastleggen, verspreiden en toegankelijk maken via onder andere kennisdeeldagen. Hiervoor werkte hij als projectleider voor het Meertens Instituut (KNAW) en Profiel Uitgeverij en was hij betrokken bij projecten van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

Annemiek Kuiper en AnneMieke Wiss zijn als senior accountmanager gestart bij het Nederlandse verkoopteam van LM Information Delivery. Kuiper is onder meer werkzaam geweest als salesmanager bij IT Accent en senior accountmanager bij Aia. Wiss heeft onder andere als accountmanager gewerkt bij uitgever BSL.

Anne Marie Steijven versterkt als adviseur de dienst Zaakgericht Werken van KBenP. Hiervoor heeft Steijven een traineeship gevolgd bij Newpublic. In dat kader heeft ze opdrachten bij gemeenten verricht op het gebied van dienstverlening, (keten)samenwerking en organisatieontwikkeling.

Deze bijdrage komt uit IP nr. 3 / 2013. Het gehele nummer kun je hier lezen