Bruna werkt aan onbeperkt lezen-abonnement

Bruna werkt aan Bliyoo, een soort Spotify voor het onbeperkt lezen van e-boeken en e-tijdschriften.
Bruna lanceerde in 2013 Bruna Tablisto, een app waarmee consumenten Nederlandse ebooks en e-magazines kunnen kopen en lezen. Ondertussen heeft Bruna in stilte heeft gewerkt aan Bliyoo, een all you can read-concept voor e-boeken en e-tijdschriften. De klanten van de boekhandelsketen zouden, aldus een persbericht, behoefte hebben aan een abonnement om – à la het Spotify-model – onbeperkt te kunnen lezen.
Bliyoo komt als app in de App Store en op Google Play. De boeken kunnen worden gelezen op smartphone, tablet en andere devices. De lezer kan wisselen tussen verschillende apparaten en verder lezen vanaf het punt waar hij of zij gebleven is. De prijs voor een abonnement is nog niet bekend.
Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld en al jaren uitgeven en internetcommunicatie combineert. Bruna werkt ook al met het Baarnse bedrijf samen in Bruna Tablisto voor de aankoop van e-books en -magazines.
Om het systeem te testen zocht Bruna 50 geïnteresseerden. Zij kunnen in de gratis testperiode ten minste 50 actuele ebooks en emagazines lezen. Inmiddels blijkt dat al 1600 proefpersonen zich hebben aangemeld.
Update
Bij Bliyoo kunnen abonnees straks niet alleen onbeperkt online boeken en magazines lezen, maar ook losse artikelen. Daarnmee gaat Bruna de concurrentie aan met Blendle.
Lees ook: