Brill lanceert archief: alles sinds oprichting digitaal te lezen

Archief

Brill, de internationale wetenschappelijke uitgeverij, kondigt de lancering aan van het Brill Boekenarchief, waarin de sinds de oprichting in 1683 gepubliceerde Brill-boektitels in digitaal formaat zullen worden opgenomen. Het archief biedt onderzoekers de mogelijkheid om drie eeuwen academische excellentie in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, internationaal recht en biologie te verkennen en het stelt bibliotheken in staat om een ​​permanent archief van academische literatuur op te bouwen.

Jasmin Lange, chief publishing officer van Brill: ‘Brill is al honderden jaren een vertrouwde partner van onderzoekers en bibliotheken. We hadden de eer om iconische auteurs te publiceren die een blijvende impact hebben gemaakt en tot op de dag van vandaag een inspiratie zijn voor onderzoekers. Boekenreeksen zoals het Handbook of Oriental Studies, Sinica Leidensia, International Studies in Human Rights of History of Warfare bieden fundamenteel onderzoek waarmee onderzoekers diep in de geschiedenis van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen kunnen duiken. We zijn er trots op dat onze schatten weer tot leven komen en digitaal beschikbaar worden gesteld aan de wetenschappelijke gemeenschap over de hele wereld. Wij zijn de Koninklijke Bibliotheek, de Universiteitsbibliotheek Leiden en de Bibliotheek van het Vredespaleis veel dank verschuldigd voor het ter beschikking stellen van delen van hun collecties. Zonder onze bibliotheekpartners was dit bijzondere project niet mogelijk geweest.’

Zesduizend titels

Het Brill Boekenarchief gaat van start met meer dan 6.000 titels in 12 vakcollecties en 48 boekenreeksen gedigitaliseerd terug tot Volume 1. De resterende 14.000 titels zullen in 2023 beschikbaar komen. Alle boeken zijn zorgvuldig gedigitaliseerd en geoptimaliseerd tot hoogwaardige, full-text doorzoekbare e-books in pdf-formaat. Alle boeken zijn DRM-vrij verkrijgbaar en worden aangeboden als één verzameling, als onderwerpverzameling(en), vanuit de Evidence Based Acquisition (EBA) en E-Book Select-programma’s, evenals via de E-Book Vendors.