Blendle maakt ook papieren abonnement mogelijk

Digitale kiosk Blendle biedt voortaan niet alleen losse artikelen aan maar ook abonnementen. Vooralsnog kan alleen een abonnement op De Persgroep-uitgave PAPER worden afgesloten, maar Blendle wil de komende maanden andere Nederlandse (en Duitse) media toevoegen.

Bij het afsluiten van het abonnement kan je de uitgave overal digitaal lezen: in de apps en op de site van de uitgever én in Blendle. “Omdat een zaterdag-plus-abonnement tegenwoordig populair is voegen we binnenkort ook de optie toe om een titel op papier te ontvangen,” aldus Blende-oprichter Marten Blankesteijn.

De abonneegegevens worden gedeeld met de uitgever, omdat de laatste nieuwsbrieven wil kunnen sturen en zijn klanten toegang wil geven tot eigen apps. De opbrengsten voor de digitale kiosk bij het afsluiten van abonnementen verlopen middels een staffel: hoe meer abonnementen er worden verkocht, hoe lager het percentage.

Waarom stapt Blendle in abonnementen? “Alleen met gebruikers die per artikel betalen ga je het niet redden,” zegt Erik van Heeswijk op NRC.nl. “Je moet naar een abonneemodel à la Spotify en Netflix.”

Bron: villamedia.nl