Bibliotheekorganisaties willen IFLA-conferentie in 2021 naar Rotterdam halen

Onder het motto ‘Let’s work together… in Rotterdam!’ hebben verschillende Nederlandse bibliotheekorganisaties samen met de Erasmusuniversiteit een voorstel aan de internationale bibliotheekorganisatie IFLA gedaan om de jaarlijkse WLIC-conferentie van 2021 in Rotterdam te organiseren.

In Kuala Lumpur vond van 24 -30 augustus jl. het jaarlijkse World Library and Information Congress (WLIC) van de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) plaats. Tijdens de conferentie in Kuala Lumpur sprak het nationale comité onder voorzitterschap van Theo Kemperman met de directeur van IFLA over het voorstel om de IFLA-conferentie in 2021 naar Rotterdam te halen.

De bij het bid betrokken organisaties – Bibliotheek Rotterdam, Koninklijke Bibliotheek (KB), Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Erasmusuniversiteit en Stichting Samenwerkende POI’s Nederland – hebben onder de titel  ‘Let’s work together… in Rotterdam!’ een filmpje gemaakt om hun voorstel te presenteren, zo meldt de VOB.

Tijdens de WLIC-conferentie van 2019 in Athene zal IFLA bekendmaken waar het congres in 2021 gehouden zal worden. De IFLA-conferentie van 2020 zal plaatsvinden in Azië of Oceanië. Bj de afsluiting van de conferentie in Kuala Lumpur werd bekendgemaakt dat in augustus 2020 Auckland, Nieuw-Zeeland, de gaststad van het congres zal zijn.

(Bron: Bibliotheekblad)