Bibliotheek vernieuwt collectie LuisterBieb

De Bibliotheek heeft voor de week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. De Luisterbieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels.

De LuisterBieb is nu een jaar in de lucht, inmiddels is de app door 60.000 mensen  gedownload en zijn ruim 90.000 boeken beluisterd. De collectie bevat nu zo’n 275 titels.

In de vernieuwde collectie spreekt Isa Hoes haar eigen boek Toen ik je zag in en is het nieuwe luisterboek Vlammen van de bestbeluisterde schrijfster Suzanne Collins toegevoegd. Er zijn ook nieuwe titels voor kinderen beschikbaar. De kleinsten kunnen luisteren naar Pluk van de Petteflet en Kikker en jongeren kunnen o.a. luisteren naar Het leven van een loser (deel 3) van Jeff Kinney,Ooggetuigen van Carry Slee en Geheimen van het wilde woud van Tonke Dragt. Verder is er keuze uit  bestsellers van onder meer Dan Brown, Nicci French, Herman Koch, Saskia Noort en Khaled Hosseini en colleges van Maarten van Rossem. Onder het motto ‘Luisteren voor je lijst’ kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren, bijvoorbeeld in de bus of fiets op weg naar school. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht.

Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De LuisterBieb maakt deel uit van het pakket aan digitale diensten dat zij aan openbare bibliotheken beschikbaar stelt.