Bibliotheek EUR is ‘on the move’ en geeft een party

Op 17 september organiseert de bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam een feest voor studenten om definitief afscheid te nemen van het oude bibliotheekgebouw. Eind september begint de aannemer met de 1,5 jaar durende renovatie van het pand, dat dateert van 1968. De heropening staat gepland voor januari 2017.

‘In haar nieuwe jasje wordt onze bibliotheek lichter, ruimer, toegankelijker, overzichtelijker – expliciete gebruikerswensen,’ vertelt directeur Matthijs van Otegem op www.eur.nl. ‘Met 900 goed uitgeruste, moderne studieplekken, en een eigen, heldere entree aan de Institutenlaan. Het wordt een Universiteitsbibliotheek die past bij de nieuwe campus’.
Tijdens het renovatietraject blijft het souterrain van het gebouw in bedrijf. Hier bevindt zich de boekenopslag met zo’n 1 miljoen boeken.
Tegelijk met de verhuizing van de UB opent op 28 augustus het Polak-gebouw met veel collegezalen en studieplekken. ‘Studenten kunnen nu dus al gebruik maken van nieuwe studieplekken, vertelt Van Otegem aan IP, ‘en als in 2017 de UB heropent hebben we er nog veel meer!’
Beeld: visie gerenoveerde UB (Combinatie ABT/Jef van den Putte)