Beeld & Geluid verhuist muziekcollectie naar Hilversums pand en biedt publiek toegang

Beeld & Geluid verhuist de muziekcollectie naar een nieuw pand in Hilversum. Zo kan het instituut de collectie op duurzame wijze opslaan en op korte termijn openstellen voor het publiek. In het pand komt onder andere een (opname)studio en een plek om de collectie te bekijken en beluisteren.

In de komende maanden wordt het pand verbouwd en onderzoeken de gemeente en Beeld & Geluid welke invulling het beste past bij de stad. Het gaat om het gebouw van de voormalige BCC op de Kerkbrink in het centrum van Hilversum. Woensdag tekende Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer het contract.

Het Media Park is te klein voor de toekomstige verhuizing van de collecties van Muziekweb en Beeld & Geluid Den Haag. Daarnaast bestaat de langgekoesterde wens om de collecties uit de depots te halen en zichtbaar te maken voor het publiek. Zo kan Beeld & Geluid invulling geven aan zijn maatschappelijke functie.

De gemeente Hilversum is bezig met de herontwikkeling van de Kerkbrink met verschillende culturele en maatschappelijke functies voor een breed publiek. Het gebouw waar de muziekcollectie komt, moet in ieder geval een laagdrempelige plek zijn waar een breed geïnteresseerd publiek, maar ook onderzoekers, makers en leerlingen de verschillende onderdelen kunnen bekijken en beluisteren.

In Stichting Mediaplein werkt Beeld & Geluid al nauw samen met Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum om media toegankelijk te maken voor alle inwoners van de gemeente.

Op de foto v.l.n.r.: Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Beeld & Geluid), wethouders Arno Scheepers en Karin Walters (gemeente Hilversum), Julia Vytopil (plaatsvervangend directeur Beeld & Geluid) en Corine Lindenbergh (projectleider Beeld & Geluid). Foto: Arvid Kastermans.