Archiefdagen 2019: Het Bewaren Waard

 

Op 3 en 4 juni vinden de jaarlijkse Archiefdagen (voorheen KVAN-dagen) plaats. Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema ‘Het Bewaren Waard’. Locatie is De Goudse Schouwburg in Gouda.

De archieffunctie is een dynamisch werkgebied. Leren, ontwikkelen en kennisdelen is dan ook het devies voor iedere zichzelf respecterende archiefprofessional. De Archiefdagen zijn de gelegenheid bij uitstek om dat te doen.

Beide dagen starten met een plenair ochtendprogramma. De openingslezing op 3 juni wordt verzorgd door Marleen Stikker, directeur van Waag Technology and Society. De ochtend van 4 juni is gewijd aan de herziening van de Archiefwet. De DG Cultuur en Media, Barbera Wolfensberger, komt spreken en de aanwezigen gaan met elkaar in debat.

Voor de middagen kun je kiezen uit een mooi breed pallet middagvullende ineractieve parallelprogramma’s; Digitale Duurzaamheid, interactieve rollenspellen tussen Jonge Archivarissen en leidinggevenden, Het disruptieve archief, onder leiding van Menno Lanting, en Hoe documenteren we in de 21e eeuw.

Volledige programma en aanmelden