Actieve openbaarmaking thema bij zesde week van Grip op Informatie

Van 3 tot en met 10 november organiseert VNG Realisatie samen met gemeenten en andere overheidsorganisaties de zesde week van Grip op Informatie. Een week met zeventien activiteiten en meer dan vijftig sprekers. De webinars staan in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

Jaarlijks organiseert VNG Realisatie een aantal keer per jaar ‘de week van Grip op Informatie’ samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties. Inmiddels hebben er al vijf weken plaatsgevonden en is de zesde editie begin november dit jaar. Net als afgelopen april worden ook nu weer twee bijeenkomsten georganiseerd in aanloop naar de week van Grip op Informatie. Op 20 oktober vindt het inloopspreekuur plaats, waarbij in een uur tijd alle webinars worden besproken en het mogelijk is om vragen aan de sprekers van de week van Grip op Informatie mee te geven. Op 1 november is het Openbaarheid Symposium 2022: G4 Woo, wij doen het zo. Hier zal worden ingegaan op de gevolgen die generieke en individuele keuzes hebben op de implementatie van de Wet open overheid (Woo) en wat dat voor de samenleving betekent. Daarnaast wordt in workshops stilgestaan bij het eerste halfjaar onder de Woo.

In de week zelf is er onder andere aandacht voor de rol van de Woo-contactpersoon, het vernietigen over applicaties heen en de rol van het adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding.

Meer informatie over de inhoud van de webinars vind je hier. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Alle webinars zijn gratis.