Abonnementsdienst voor e-books Mofibo gelanceerd

Afgelopen weekend is, na verschillende aankondigingen, eindelijk de streaming abonnementsdienst voor e-books van het Deense Mofibo in Nederland definitief van start gegaan. 

De lancering van het van oorsprong Deense Mofibo in ons land werd verschillende keren aangekondigd en ook weer uitgesteld. Nadat sinds eind januari reeds een betaversie van het platform beschikbaar was, is de abonnementsdienst afgelopen weekend definitief live gegaan, zo meldt Boekblad. Reden voor het eerdere uitstel van de lancering was met name dat de onderhandelingen met uitgevers moeizamer verliepen dan verwacht. Mofibo opereert reeds succesvol in Zweden en Denemarken.
Mofibo biedt voor 12,99 euro per maand via een app onbeperkt toegang tot zo’n 13.000 e-books en circa 5500 audiobooks. De e-books kunnen ook offline gelezen worden op tablet of smartphone. De app biedt verschillende aanvullende functies, zoals het plaatsen van favoriete boeken in een ‘boekenkast’.
Verder is het mogelijk recensies van andere gebruikers en de professionele recensies uit de media over bepaalde boeken te lezen. De gebruiker maakt een profiel aan en kan vervolgens een profielfoto uploaden, kijken hoeveel tijd men heeft besteed aan het lezen van boeken en hoeveel pagina’s men alles bij elkaar heeft gelezen. Mofibo raadt nieuwe boeken aan die aansluiten bij de interesse van de betreffende gebruiker.
Lees verder op Bibliotheekblad.nl