Annie Callanan nieuwe ceo van EBSCO Information Services

Annie Callanan is benoemd als ceo van EBSCO Information Services (EIS). Ze is de opvolger van Tim Collins, die in januari zijn pensioen aankondigde.

Callanan is gekozen ‘na een uitgebreid en grondig proces’. Volgens president en ceo David Walker van EBSCO heeft ze grote kennis van de uitgevers- en informatiedienstensector. Daarnaast heeft Callanan brede ervaring in leidinggevende rollen. Ze was eerder coo van ProQuest en ceo van Quantros, en recentelijk leidde ze Taylor & Francis.

Strategische groei

De afgelopen twintig jaar hield Callanan zich bezig met de strategisch groei van innovatieve en winstgevende bedrijven in de kennis- en informatiedienstensector. 

Callanan noemt EBSCO Information Services ‘een bedrijf met een sterk imago en een betrouwbare reputatie voor uitzonderlijke samenwerkingen en kwaliteitsproducten’. ‘Dit is een enerverende tijd voor het bedrijf, met een sterke focus op vooruitgang en uitbreiding van het potentieel.’

Tim Collins liet in januari weten per 30 juni 2024 met pensioen te gaan. Hij vond dat het na veertig jaar in de informatiebranche en met de ‘goede positie’ van EBSCO tijd was voor een wisseling van de wacht.