NOS zoekt informatiespecialist DocuMedia

Hilversum | 36 uur per week | cao-contract

Bij de NOS zit je meteen bij een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland. Daar is DocuMedia onderdeel van. NOS DocuMedia is dé afdeling binnen de NOS waar alle collega’s terechtkunnen als ze op zoek zijn naar informatie of beeldmateriaal. Wij zijn verantwoordelijk voor het archief en helpen onze collega’s aan de juiste achtergrondinformatie bij hun onderwerpen.

Wat je precies gaat doen

Een informatiespecialist beantwoordt vragen van alle redacties van de NOS, van het Journaal tot NOS op 3 tot aan NOS Sport. Dat kunnen quotes van politici over de verkiezingen zijn, beelden rondom de stikstofproblematiek, archiefbeeld van telefooncellen, artikelen over de woningmarkt of wanneer de eerste Oranjemars was. Daarnaast verifieer je video’s van sociale media.

Je duikt in deze rol diep in verschillende databases, struint het internet af, maakt gebruik van onze databanken en het NOS-beeldarchief. Het beheren en verrijken van het NOS-beeldarchief hoort ook bij je werkzaamheden. De informatiespecialisten op de afdeling DocuMedia werken zeven dagen per week in wisselende diensten vanuit Hilversum en Den Haag. Voor deze functie is de standplaats Hilversum.

Wie jij zo ongeveer bent

Wanneer jij iemand bent die de telefoon pakt om iets op te zoeken als er in een gesprek een vraag opkomt waar niemand het antwoord op heeft, ben jij degene die we zoeken.

Je bent creatief in het vinden van de juiste informatie, en de wereld van internet en sociale media heeft voor jou geen geheimen. Met behulp van OSINT weet jij te verifiëren of de beelden of foto’s ook echt op die plek en op dat moment gemaakt zijn.

Innovatief denken zit je in het bloed. Je hebt een stevige persoonlijkheid, kunt journalistiek meedenken en blijft goed presteren onder tijdsdruk. Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Je werkt van nature secuur. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken, heb je een flexibele instelling en zie je verandering als een uitdaging.

Je hebt een afgeronde opleiding als informatiespecialist/documentalist op hbo-niveau (IDM, MIC of gelijkwaardige opleiding) en hebt een goede kennis van en brede algemene interesse voor nieuws.

Ben jij die informatiespecialist, kom dan ons team versterken!

De NOS is er voor iedereen. Daarom willen we ook een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. Een omgeving die even bont en gevarieerd is als de samenleving waarvoor we werken. Met verschillen waardoor we vanuit verschillende perspectieven naar ons werk kunnen kijken. Meen jij hieraan te kunnen bijdragen, op welke manier dan ook? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Waarom teamleden hier graag werken

Samen voor het beste gaan
Kwaliteit leveren is bij de NOS standaard. Niet alleen vanuit onze missie, ook uit oprechte passie voor het vak. Omdat top altijd nóg beter kan, sta je open voor feedback. Groei jij samen met je collega’s mee?

Jouw impact is groot
Stel je eens voor: alles waar je aan meewerkt, kan door miljoenen Nederlanders gehoord of gezien worden. De impact kan enorm zijn. Dat is nog eens eer van je werk!

Teamwork uit overtuiging
Bij de NOS werk je met wel héél enthousiaste collega’s. Dat enthousiasme omvat ook intensief en gráág samenwerken. Sterker nog, je helpt elkaar en je leert van elkaar.

Ontwikkel jezelf hoe jij dat wilt
Bij de NOS heb je alle ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Ideeën? Deel ze en ga ermee aan de slag! Dat heet ook wel: volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Maar dan echt.

Wat we jou bieden

  • Een salaris van minimaal € 2.711 en maximaal € 3.988 per maand op basis van een 36-urige werkweek. Met daarnaast 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.
  • Een goede pensioenregeling en korting op je sportabonnement.
  • Ruim vijf weken vakantie bij een 36-urige werkweek.
  • Flexibele werktijden en de optie om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
  • Reiskostentegemoetkoming, gratis parkeerplek, en de NOS ligt dichtbij treinstation Hilversum Media Park.
  • Alle ruimte om je talenten te ontplooien met opleidingen en trainingen via onze eigen NOS Academie.
  • Een aanstelling in eerste instantie voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
  • Een omgeving waar we aandacht hebben voor elkaar en rekening houden met onze verschillen.

Hebben we het over jou? Reageer!

Zin om aan de slag te gaan als informatiespecialist bij DocuMedia? Dan maken we graag kennis met je. Reageer op onze site via de solliciteerknop; solliciteren kan tot en met 9 augustus 2024. Beantwoord onze vragen, upload je cv en vertel ons in je motivatiebrief waarom je als informatiespecialist voor de NOS wilt werken.
Als je inhoudelijke vragen hebt over deze vacature, neem dan contact op met Ellen Post (informatiespecialist DocuMedia) via ellen.post@nos.nl.
De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 augustus 2024. Afhankelijk daarvan kan een tweede gesprek volgen op maandag 26 augustus 2024.