Zorg Optimalisatie Noord-Holland zoekt informatiemanager

Hoe kan de zorg kwalitatief beter? Hoe ziet de populatie in een wijk eruit? Welke zorgvraag en ondersteuningsbehoefte zien zorgverleners op zich afkomen? Hoe kan informatie uit verschillende bronnen en organisaties met elkaar wordengecombineerd? Op basis van een goede regio- en wijkanalyse help je partijen binnen en buiten de eerste lijn met elkaar te verbinden en het gesprek te faciliteren voor een gezamenlijke visie en aanpak van lokaal gezondheidsbeleid. En als er interventies of projecten worden geformuleerd en geïmplementeerd, help jij de impact en resultaten zichtbaar te maken. Dit zijn maatschappelijke vraagstukken waar Zorg Optimalisatie Noord-Holland (ZONH) mee bezig is in de regio Noord-Holland. Daar werk jij als informatiemanager aan mee, door je collega’s en zorgorganisaties te adviseren.

Wil jij als informatiemanager aan de slag bij ZONH om de ambities in de zorg verder te realiseren? ZONH is een informele en open, lerende organisatie met gedreven en betrokken collega’s. Past dat bij jou? Lees dan verder!

Over de functie

Als informatiemanager weet je op verschillende niveaus te communiceren en de vraag op te halen. Vanuit je analyse, waarbij je in- en externe ontwikkelingen (technologie, wetgeving, vraag van de business) meeneemt, help je mee om het vraagstuk zo scherp mogelijk in beeld te krijgen, en je denkt mee over de best denkbare interventie voor het probleem. Jouw kennis van project- en informatiemanagement én je gezond verstand dragen bij aan het implementeren van een succesvol project. Jij volgt en analyseert de resultaten en komt waar nodig met voorstellen om bij te sturen.

De informatiemanager treedt op als linking pin tussen ZONH en de zorgorganisaties. Je bent de sparringpartner en adviseur voor de betrokken partijen. Je bent op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar relevante adviezen en informatie voor de zorgorganisaties in de regio en voor je collega’s.

Jij weet als informatiemanager welke ontwikkelingen relevant zijn in de zorg, welke nieuwe wetgeving invloed gaat hebben en welke data en informatie zorgorganisaties verder kunnen helpen. Je helpt je collega’s met hun vraagstukken, brengt de informatie en adviseert hierover. Zo maak je door middel van wijkscans en regiobeelden de status van de zorg in de regio inzichtelijk. Daarnaast ga je proactief in contact met zorgorganisaties en betrokken partijen om te adviseren over nieuwe trends en ontwikkelingen in de zorg en de regio. Jij weet wat er speelt in de (zor-)markt, houdt andere sectoren goed in de gaten en hebt contact met relevante partijen in het brede zorgveld.

Over de organisatie

ZONH (Zorg Optimalisatie Noord-Holland) is een not-for-profit advies- en programma-/projectmanagementbureau en werkt voor met name de eerstelijnszorgaanbieders in Noord- Holland. ZONH werkt bijvoorbeeld voor huisartsencoöperaties, samenwerkingsverbanden van paramedici, apothekers en verloskundigen, VVT-organisaties en ziekenhuizen. ZONH organiseert samenwerkingen tussen domeinen en over domeinen heen, ondersteunt netwerken en legt verbinding tussen zorgaanbieders en het sociaal domein. Bij ZONH werken twintig medewerkers.

ZONH is een ROS (Regionale Ondersteuningsstructuur) en maakt onderdeel uit van het ROS-netwerk, een landelijk dekkend netwerk van veertien ROS’en. Elke ROS heeft zijn eigen regio.

Wat wij vragen

Als informatiemanager beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring: in jou vindt ZONH een deskundige en ondernemende collega die graag resultaten bereikt. Je bent toegankelijk en representatief en je legt makkelijk contact met de verschillende stakeholders in alle lagen van de organisatie. Je hebt oog voor belangen en verschillen. Je bent een verbinder die goed kan samenwerken. Hierbij sta je stevig in je schoenen en weet je ook mee te bewegen waar nodig. Met je analytische blik betrek je relevante processen en inhoud bij je werkzaamheden.
Verder beschik je over:

 • Je hebt minimaal een hbo-denk- en -werkniveau en bij voorkeur een opleiding op het gebied van (bedrijfskundige) informatica of informatiemanagement.
 • Je hebt werkervaring in vergelijkbare functies als informatiemanager.
 • Je hebt kennis van en bent bekend met methoden en standaarden op het gebied van informatiemanagement, -strategie, -beleid en -planning.
 • Je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen op informatievoorzieningsgebied.
 • Zelfredzaamheid en ondernemerschap zijn vanzelfsprekend; je hebt het in je om informatiemanagement als proces een stap verder te brengen.
 • Je hebt een goed conceptueel denkvermogen; je bent sterk analytisch.
 • Je hebt een integrale blik waarmee je naar vraagstukken kijkt, en je kunt eenvoudig schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Afgeronde opleidingen op het gebied van programma-/projectmanagement zijn een pre.

Wat wij bieden

De functie van informatiemanager is een functie voor 32-38 uur. Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt je salaris bij een fulltime dienstverband (38 uur) ingeschaald op schaal 11 (minimaal € 3.712 – maximaal € 5.300) of schaal 12 (minimaal € 4.133 – maximaal € 5.903).

 • Een dynamische werkomgeving met een maatschappelijke grondslag;
 • Alle faciliteiten om je in staat te stellen plaatsonafhankelijk te werken in de combinatie vanuit huis, op kantoor in Alkmaar of op locatie bij de opdrachtgever;
 • Samenwerking met een ambitieus team van zorgverbeteraars;
 • Gelegenheid om je bij ons verder te ontwikkelen in jouw vakgebied.

ZONH biedt een contract voor een jaar met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd.

Meer informatie

Bij de werving en selectie laat ZONH zich bijstaan door Bureau Luider. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.
Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website van Bureau Luider. Uiteraard kun je ook eerst oriënterend bellen met Joep Teunissen op telefoonnummer 06-10 49 40 67 of mailen naar joep@bureauluider.nl.
Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor vrijdag 22 december 2023 tegemoet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.