Wim Keizer ontvangt Victorine van Schaick-Oeuvreprijs

Tijdens een afscheidssymposium bij ProBiblio in Hoofddorp heeft Wim Keizer vandaag de Victorine van Schaick-Oeuvreprijs 2014 ontvangen uit handen van de voorzitter van het bestuur van de Stichting Victorine van Schaickfonds KNVI, Frank Huysmans.

Keizer krijgt de prijs om zijn “vasthoudende bijdrage aan de openbaarheid binnen de openbare bibliotheekbranche en de systematische wijze waarop [hij], veelal in [zijn] vrije tijd, vanaf de jaren zeventig [heeft] gebouwd aan een indrukwekkend oeuvre van nieuwsbrieven en andere redactionele bijdragen”.

In zijn lofrede stelt het bestuur van het VvSF weliswaar dat Wim Keizers dubbelrol als ambtelijk secretaris van diverse bestuurlijke overleggen én als journalist “niet overal met evenveel enthousiasme begroet” is. Niettemin is hij er “door de jaren heen in geslaagd om op faire wijze van binnenuit verslag te doen van bestuurlijke en andere aangelegenheden in het openbaar bibliotheekwerk”. Zijn maandelijkse nieuwsbrieven vonden de afgelopen vijftien jaar gretig aftrek onder branchegenoten en hebben een belangrijke rol vervuld in discussies over de openbare bibliotheken, aldus de lofrede.