Weer een nieuwe leesapp gelanceerd: MagBoox

Vanaf vandaag is de MagBoox-app beschikbaar in de App store. Met deze leesapp hebben lezers voor vijf euro per maand onbeperkt toegang tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften.

MagBoox is een Nederlandse startup, gevestigd op de TU/e Campus in Eindhoven, en heeft als missie om een nieuwe generatie lezers te vinden en te verbinden aan lezen. Zij wil die groep een alternatief bieden binnen de toegenomen mogelijkheden om media digitaal te consumeren. Gebruikers vinden in de app niet alleen tools om boeken en tijdschriften te ontdekken, maar ook een ‘snelleesmodus’ om vlug verhalen te kunnen lezen.

“Feitelijk is MagBoox een streamingdienst die toegang biedt tot content. In ons geval krijgen lezers voor een concurrende prijs van 4,99 euro per maand toegang tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften,” aldus co-founder Gokhan Colkusu in een persbericht. Tot nu toe zijn er tussen de 50 en 100 kleinere en middelgrote uitgeverijen bereid gevonden om mee te doen.

Achter de schermen wordt er gewerkt aan functionaliteiten die het mogelijk maken om de app nog veel gerichter aan het relevante leesgedrag van de gebruiker te koppelen. Op de korte termijn zullen op basis van het klikgedrag steeds updates volgen.

Gokhan: “Het gaat vooralsnog om een ‘soft launch’ om het uit te proberen en we hopen later dit jaar de echte lancering te kunnen doen met nog meer content en gebruikersgemak.”