Video-inzamelingsactie Beeld en Geluid over lockdown

Beeld en Geluid start vandaag met Verhalen uit het hart, een landelijke video-inzamelingsactie over het dagelijks leven tijdens de lockdown.

Covid-19, intelligente lockdown, social distance en anderhalvemetersamenleving; begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Want ons leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend zijn. We vergaderen online met collega’s, hebben op afstand contact met dierbaren, staan op anderhalve meter afstand met de buurvrouw te praten en kunnen niet meer naar het theater of het strand. Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijks leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan het archief. Uit de inzendingen van de landelijke inzamelingsactie Verhalen uit het hart zal het instituut een selectie voor de eeuwigheid bewaren en toegankelijk maken, zodat nu en in de toekomst te zien is hoe wij leefden in deze coronatijd. Ook zal Beeld en Geluid een aantal video’s in zijn nieuwe museum vertonen.

Voor de campagne is de website Verhalen uit het hart ingericht waar amateurfilmers hun video kunnen uploaden. Hier kunnen zij selecteren op welke manier zij hun video gearchiveerd willen hebben. Een overzicht van de ingestuurde video’s is hier terug te zien.