Vacature voor senior medewerker Documentair Informatie Management bij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Miljoenen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het museum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

De afdeling Research Services is verantwoordelijk voor de kwaliteit en het beheer van alle collectie gebonden data- en informatiebronnen en voor alle archief- en informatiediensten. Doel is het faciliteren van innovatief en interdisciplinair onderzoek naar collectie en instituut en het ondersteunen van de bedrijfsvoering met documentaire informatie.

De subafdeling Collectie Informatie & Archief is op zoek naar een:

Senior medewerker Documentair Informatie Management
36 uur per week

Functie-informatie
Als senior medewerker Documentair Informatie Management (DIM) ben je samen met twee collega’s verantwoordelijk voor de documentmanagementcyclus binnen het Rijksmuseum, van acquisitie en registratie tot overbrengen of vernietiging van archiefbescheiden. Je adviseert en ondersteunt interne klantgroepen in alle sectoren van het museum op het vlak van adequate documentaire informatiehuishouding. Vanuit jouw eigen kennis en perspectief formuleer je innovatieve producten en diensten om toegang tot en gebruik van de instituutsarchieven te verbeteren en ontwikkelt en implementeert deze projectmatig. Je levert een actieve bijdrage aan het formuleren en implementeren van het algemene archief- en informatiebeleid van het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen kandidaten van harte uit te reageren.

De werkzaamheden

 • Zorg dragen voor de dagelijkse documentregistratie, -routering en archivering.
 • Voorbereiden, coördineren en mede uitvoeren van projecten gericht op de selectie, digitalisering en ontsluiting van onderdelen van het archief.
 • Contact onderhouden met uiteenlopende stakeholders binnen en buiten het Rijksmuseum en bij hen de bestaande archief- en informatiediensten promoten.
 • Op strategisch en operationeel niveau adviseren over de interne archiefinrichting en preservering van zowel papieren als digitale archiefbescheiden en -dossiers.
 • Initiëren en mede opvolgen van functionele wijzigingen aan het document management systeem.
 • Periodiek actualiseren van het Basis Selectie Document (BSD) van het Rijksmuseum.


Vereisten

 • Hbo+opleidingsniveau en een afgeronde, relevante opleiding op het vlak van archief– en informatiemanagement, zoals SOD I & II nieuwe stijl, IDM, HMDI, Archivistiek.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van archiefmethoden, wetgeving en standaarden.
 • Ervaring met het begeleiden van trajecten gericht op digitalisering van werkprocessen met verschillende stakeholders binnen en buiten de eigen organisatie.
 • Ervaring met het beheer van de documentmanagementcyclus, in een complexe organisatie met uiteenlopende klantgroepen; ervaring met het DMS JOIN is een pre.
 • Beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift. Aanvullende kennis van andere talen is een pre.


Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal € 2.840,- en maximaal € 3.718,- (schaal 9) bij een fulltime werkweek van 36 uur exclusief 8% vakantietoelage en 3,4% eindejaarsuitkering. De Museum cao is van toepassing. Reiskosten worden voor 60% vergoed (alleen op basis van openbaar vervoer en wonende buiten Amsterdam).

Inlichtingen/sollicitaties
Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren. Jouw sollicitatie (met brief en cv) kan je uiterlijk tot en met 31 augustus 2020 insturen, uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Maarten Heerlien, hoofd Collectie Informatie & Archief, via e-mailadres m.heerlien@rijksmuseum.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, via telefoonnummer +31 (0)20-6747304. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.