Beeld & Geluid organiseert theatermiddagen voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

Beeld & Geluid organiseert twee theatermiddagen voor Oekraïense vluchtelingenkinderen: op 4 september in Den Haag en op 7 september in Hilversum. 

Tijdens het UIT Festival op 4 september speelt theatergroep Mime Wave de voorstelling Thuis in Beeld & Geluid Den Haag. Deze jeugdtheatervoorstelling is geïnspireerd op het persoonlijke verhaal van theatermaakster Anastasiia Liubchenko. Zij verliet haar huis in Oekraïne om op zoek te gaan naar een nieuw thuis in Nederland en maakte hierover een voorstelling voor kinderen van 2-7 jaar. Deze voorstelling is zonder spraak en daarmee voor iedereen geschikt om te volgen.

Op 7 september speelt Klein Amsterdam Producties de voorstelling André het Astronautje in Beeld & Geluid Hilversum. In samenwerking met de Oekraïense ambassade is de voorstelling in april 2022 naar het Oekraïens vertaald en ingesproken door zangeres Maryana Golovchenko en de onlangs vanuit Kiev gevluchte regisseur Aleksai Yatsuta. In deze theatervoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart.

De theatermiddagen zijn gratis toegankelijk voor Oekraïense kinderen en hun ouders/begeleiders. Na afloop kan er worden geknutseld.

Expositie Framing the War

In Beeld & Geluid Den Haag is tot 4 september nog de expositie Framing the War te zien over de eerste honderd dagen van de oorlog in Oekraïne door de lens van internationale nieuwsfotografen en via het potlood van internationale cartoonisten. Het nodigt uit tot een kritische blik op het nieuws over de oorlog.