TenPages.com stopt

TenPages.com, het crowdfundingplatform voor boeken, houdt op te bestaan. Oprichter Valentine van der Lande maakte dat vrijdag bekend in een persbericht op de website.

De belangrijkste reden om de activiteiten te staken is een gebrek aan financieel perspectief, aldus Van der Lande. Zij schrijft:

“De afgelopen vierenhalf jaar hebben we ons best gedaan om een goed crowdfundingplatform voor boekenschrijvers neer te zetten. Er zijn op onze site 2.124 manuscripten geplaatst door schrijvers, er liggen 66 boeken in de winkels, en meer dan twintigduizend Nederlanders hebben via ons platform auteurs financieel gesteund. Tegelijkertijd ondervinden we dat het boekenvak in zwaar weer verkeert en dat ons concept voor beginnende auteurs niet rendabel te krijgen is.”

Over het vervolgtraject wordt overlegd. De inhoud van de website is per direct niet meer beschikbaar, om te voorkomen dat er nog nieuwe activiteiten worden ontplooid. TenPages werd gelanceerd in februari 2010. Het initiatief kreeg veel aandacht in de media, won de Accenture Innovation Awards en werd voor diverse andere prijzen genomineerd. Als ondernemer won Van der Lande vorig jaar de Nyenrode Communication Award.

Op TenPages.com publiceerden de auteur de eerste tien pagina’s van een manuscript. Een boek kon worden uitgegeven wanneer er 2.000 aandelen van 5 euro per stuk waren verkocht. Indien er niet genoeg aandelen werden verkocht, verdween het boek na een aantal weken automatisch van de website en kreeg de belegger zijn geld terug, met aftrek van de door TenPages.com gemaakte kosten. TenPages werkte onder meer samen met De Arbeiderspers, The House of Books, Selexyz en Pearson.

Zie ook:
Lezers beleggen in hun favoriete boek op TenPages.com
Eburon start samenwerking met TenPages.com