Symposium Mobiele applicaties in het museum op 31 mei

Is een multimedia- of audiotour een geschikt middel om publiek meer te laten zien, weten en beleven van de collectie? En zo ja, wanneer zet je welk middel in, voor wie en hoe? Tijdens het symposium ‘Mobiele applicaties in het museum’ op 31 mei in het Rijksmuseum Amsterdam komen deze vragen aan bod.

Collega’s van verschillende musea delen hun afwegingen om tot bepaalde keuzes te komen en hun positieve en minder positieve ervaringen. Maar niet alleen de musea krijgen het woord, ook de bezoeker die gebruik maakt van de verschillende tours wordt een podium geboden.
De keynote wordt verzorgd door Nancy Proctor (Baltimore Museum of Art), deskundige op dit terrein. Haar presentatie is in het Engels. Tijdens de rest van het programma zal Nederlands de voertaal zijn. Aan het woord komen onder meer: John van Sijmonsbergen (Museum van Wereldculturen), Olga Coolen (Philips museum), Marijke Oosterbroek (Amsterdam Museum), Merel van der Vaart (Universiteit van Amsterdam/Allard Pierson Museum), Bianca Stigter (NRC), Renate Meijer en Annemies Broekgaarden (Rijksmuseum).
Moderator is Matthijs Leendertse (oprichter ELM Concepts, docent Erasmus Universiteit Rotterdam).
Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt.