SIOB zoekt programmavoorstellen voor Nationaal Bibliotheekcongres

Op 10 december 2014 organiseert het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) in samenwerking met stichting Bibliotheek.nl, de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en de Koninklijke Bibliotheek (KB) het Nationale Bibliotheekcongres in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Gisteren werd een website gelanceerd waarop de organisatie belangstellenden oproept een bijdrage te leveren aan het programma van het congres.

De organisatie schrijft: “We maken graag samen met u het programma voor het congres zodat deze aansluit bij de actualiteit en de behoefte van onze sector. Daarom vragen we om uw inbreng. Welke onderwerpen moeten zeker aan bod komen en welke sprekers mogen er wat u betreft niet ontbreken? Laat het ons weten! Alles mag. Alles kan. Zolang het voorstel maar innovatief, creatief en inspirerend is. Zo wordt Het Nationale Bibliotheekcongres úw congres!”

Een programmaraad zal een selectie maken uit de inzendingen. De geselecteerde voorstellen krijgen een podium op het congres en zijn verzekerd van gratis deelname. Voorstellen kunnen worden ingediend via de website van het congres.