Informatieadviseur gezocht bij ROC Midden Nederland

Utrecht, 0,8 fte

Krijg je energie van het stroomlijnen en verbeteren van applicaties, processen en informatiehuishouding binnen onze digitale leer- en werkomgeving? Dan is deze functie als informatieadviseur jou op het lijf geschreven.

Als informatieadviseur heb je een belangrijke verbindende rol tussen IT, het onderwijs en de ondersteunende diensten. Samen met je collega-adviseurs zorg je ervoor dat ons applicatie- en informatielandschap aansluit op het onderwijs van vandaag én morgen! Heb je ervaring in dit vakgebied en wil je ons ook helpen om de professionalisering van het team Informatie Advies verder vorm te geven? Dan zien we jouw reactie op deze vacature graag tegemoet!

Wat je doet

Als informatieadviseur maak je onderdeel uit van het innovatieteam. Het innovatieteam zorgt vanuit het programma ‘systemen en processen’ met diverse projecten voor de realisatie van thema’s als Flexibel Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen binnen onze applicaties en processen. Zo gaan we bijvoorbeeld de zelfregie van studenten bevorderen door via een app en een portaal studievoortgang te tonen, en ondersteunen we onze leervisie door implementatie van een nieuw Leermanagementsysteem.

Daarnaast ben je bezig met het vervangen, optimaliseren en integreren (koppelen) van applicaties en processen binnen onze bedrijfsvoerings- en onderwijs(logistieke) processen.

Afhankelijk van de aard van een project of ontwikkeling ben je projectlid of ben je de ‘kartrekker’. Hierbij moet je denken aan het opstellen van fit gap analyses, het zorgdragen van de totstandkoming van een functioneel ontwerp, het daadwerkelijk implementeren, de overdracht naar de beheerorganisatie en zorgen voor het projectmanagement. Uiteraard zorg je ervoor dat de oplossingen die je adviseert en implementeert ‘by design’ voldoen aan de eisen vanuit AVG en Informatiebeveiliging. Ook lever je advies bij selectie- en inkoopprocessen op het gebied van ICT.

Je bent werkzaam op tactisch/strategisch niveau en zorgt samen met je team en leveranciers voor een samenhangende, doelgerichte en integrale informatievoorziening en -architectuur binnen ons ROC Midden Nederland. Uiteraard werk je hierbij nauw samen met je andere collega’s binnen het team Informatie Advies, de dienst ICT&IM, de andere ondersteunende diensten én de colleges, want alles wat we doen staat in dienst van het succes van onze studenten!

Jij bent

Je bent pragmatisch, resultaatgericht en bevlogen en helpt hiermee het ROCMN vooruit bij de uitdagingen die er liggen. Je bent een gesprekspartner op zowel tactisch als strategisch niveau en weet door jouw organisatiesensitiviteit met goed onderbouwde adviezen stakeholders mee te krijgen.

Je bent een teamplayer en goed in staat om strategische ontwikkelingen, onderwijsontwikkelingen en technische mogelijkheden te identificeren en met elkaar te verbinden. Je werkt effectief samen met onderwijs- en ICT-professionals en je slaat de brug tussen verschillende gebruikersgroepen, innovatieve ICT-toepassingen en colleges. Je hebt een energieke werkhouding waarbij zelfstandigheid en pro-activiteit een belangrijke rol spelen. Tevens haal je energie uit het verder professionaliseren van ons team en draag je bij aan het standaardiseren van onze interne werkwijzen, bijvoorbeeld over het vastleggen van requirements en de toepassing van architectuur.

Met MORA als referentiearchitectuur weet je hoe je vanuit een architectuurplaat processen kunt overzien en impactanalyses kunt begeleiden. Naast deze analytische skills beschik je over een goede sociale antenne en ben je in staat om je ideeën zowel in presentaties als in memo’s uit te werken en te onderbouwen. De meest geschikte kandidaat weet als geen ander ontwikkelingen aan elkaar te relateren en is goed op de hoogte van wat er speelt binnen de (verschillende) organisatie(onderdelen) en in de externe netwerken.

Daarnaast beschik je minimaal over:

 • hbo-/wo-werk- en -denkniveau (bijv. Bedrijfs- of Informatiekunde);
 • minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie is een vereiste;
 • kennis van en ervaring binnen het onderwijs en onderwijslogistieke processen is een grote pre;
 • ervaring met het leiden van selectie-, inkoop- en implementatieprojecten (pre);
 • informatiebeveiliging en werken onder architectuur;
 • ervaring met (strategische) advisering en verandermanagement in complexe organisaties.

Jij mag rekenen op:

Een betekenisvolle en inspirerende werkomgeving. Het team bestaat uit betrokken, behulpzame collega’s met veel expertise. Daarnaast vinden wij de juiste privé-werkbalans erg belangrijk binnen het ROC Midden Nederland. Zo is een standaard werkweek 36,86 uur (1 fte), deze functie is beschikbaar voor 0,8 fte.

Daarnaast bieden wij je:

 • een jaarcontract van 0,8, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een salaris van maximaal € 5.018 bij een fulltime aanstelling van 36,86 uur per week (schaal 11 cao mbo), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • 30 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime aanstelling met de mogelijkheid tot het inverdienen van extra vakantiedagen;
 • een vakantietoeslag van 8%;
 • een eindejaarsuitkering (volledige dertiende maand);
 • een reiskostenregeling;
 • de mogelijkheid om deels thuis te werken;
 • diverse aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden;
 • goede pensioenvoorziening bij ABP.

ROC Midden Nederland investeert veel in doorlopende ontwikkeling van medewerkers door het volgen van cursussen of opleidingen en het stimuleren van intervisie. Want ben je ooit uitgeleerd? Wij denken van niet. Bij ROC Midden Nederland werk je niet alleen mee aan de ontwikkeling van onze studenten, maar ook aan je eigen ontwikkeling. We bieden je volop mogelijkheden om bij te blijven, te leren en zo verder te komen in jouw (vak)gebied.

Dit zijn wij

De dienst ICT & Informatiemanagement verzorgt de gehele ICT-infrastructuur voor ROC MN en adviseert over toepassing van ICT in onderwijs en diensten. De dienst wil de inzet van huidige en toekomstige IT-middelen goed laten aansluiten bij het onderwijs en de ondersteunende diensten. We werken veelal in projecten, waaraan je meewerkt of waarin je een leidende rol hebt. De circa dertig medewerkers binnen onze dienst werken binnen twee afdelingen, deze worden beide aangestuurd door een manager:

 • De afdeling Informatiemanagement vervult een brugfunctie tussen de colleges, diensten en ICT door organisatiekennis en ICT-ervaring te combineren. Organisatiewensen worden vertaald naar passende informatieoplossingen en worden vanuit een regierol geborgd binnen ROC MN.
 • De afdeling ICT heeft als aandachtsgebied het technisch beheer van de ICT-infrastructuur (netwerk-, storage- en serverbeheer).

Solliciteren

Iets voor jou? Reageer dan uiterlijk 10 april 2022 met je cv en korte motivatie. Het eerste gesprek zal plaatsvinden op 26 april 2022. Je kunt alléén reageren middels het sollicitatieformulier op onze website. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met Jurriën de Jong via mailadres jurrien.dejong@rocmn.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.