RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis weer vertegenwoordigd op de TEFAF 

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is ook dit jaar vertegenwoordigd op de TEFAF Maastricht, wereldwijd de toonaangevende kunst- en antiekbeurs. Hier wordt onder meer de bril van meestervervalser Han van Meegeren getoond. Medewerkers staan van 16 t/m 24 maart klaar om bezoekers te helpen in hun zoektocht naar aanvullende informatie over de aangeboden werken.

Onlangs publiceerde het RKD in samenwerking met de Vrienden van het RKD het boek Schatten van het RKD, met verhalen over topstukken uit de rijke collectie. Een aantal van deze schatten is tijdens TEFAF te bezichtigen. Al zijn het dan misschien geen bekende kunstwerken, het zijn wel voorwerpen met een bijzonder verhaal. Denk bijvoorbeeld aan de bril van meestervervalser Han van Meegeren, schetsen, bijzondere kunstenaarsboeken of foto’s, die verrassende en onbekende kanten van kunst en kunstenaars laten zien.

Als kennis- en documentatiecentrum verhandelt het RKD geen kunst. Het instituut opent haar stand als vanouds voor bezoekers die meer willen weten over kunst, in de breedste zin van het woord.

(Bron: RKD.nl; beeld: De bril van meestervervalser Han van Meegeren. © RKD)