Programma ‘Embassy of Data’ belicht vraagstukken over data

Van 20 tot en met 29 oktober vindt in het voormalige V&D-gebouw in Eindhoven Embassy of Data plaats. Dit meerdaagse programma is een onderdeel van het World Design Event en wil meer bewustzijn creëren over de mogelijkheden en kansen van data, maar ook over de bedreigingen én tekortkomingen.

In een tentoonstelling en een programma met laagdrempelige hoorcolleges, serious games en een internationale conferentie worden bezoekers geconfronteerd met vraagstukken rondom data en de – vaak onzichtbare – impact van data op ons dagelijks leven. Welke data wordt verzameld? Wat, waar en hoe lang wordt informatie bewaard? En wie houdt toezicht? De Embassy of Data wil een proces inzichtelijk maken dat doorgaans onzichtbaar is of achter gesloten deuren plaatsvindt.

De Embassy of Data is de afronding van het driejarig programma van de DATAstudio, een programma binnen de Staat van Eindhoven waarin beschikbare data en technologische mogelijkheden gecombineerd worden met de realiteit van de straat en de behoeften van de bewoners. Wat kan de ‘slimme stad’ betekenen voor het samenleven in een wijk? En (hoe) kan technologie helpen burgerparticipatie te bevorderen? De resultaten van dit project worden overhandigd aan de Eindhovense burgemeester Jorritsma en wethouder Mary-Ann Schreurs.