Probiblio ontvangt kwaliteitscertificaat van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal

Probiblio ontvangt op 2 september een kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. Het is de eerste Provinciale Ondersteuningsinstelling in Nederland met een dergelijk certificaat.

ProBiblio is een fullservice dienstverlener voor openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en maakt deel uit van het netwerk van bibliotheken. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie en diensten. Met het certificaat heeft Probiblio “de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen”, zo laat de organisatie in een persbericht weten. Het certificaat is vier jaar geldig.

Verbeterpunten aanpakken

We hebben allemaal bijgedragen aan het beeld wat we aan de auditoren hebben kunnen presenteren. Deze certificering is dus een compliment aan de hele organisatie,” aldus directeur Anne Rube. “We hebben er zin in om de verbeterpunten aan te pakken. Steeds beter en professioneler worden is een ambitie die energie geeft.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.