Podcast: onderzoekers vertellen over AI

Na geruime tijd niet te zijn verschenen, is Snoek op Zolder vorige maand weer opgepakt. Met afleveringen 11 en 12 die inhaken op de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten over AI.

Snoek op Zolder #11 is met Marcel van Gerven (Radboud Universiteit) en het Donders AI for Neurotech Lab, en gaat over ‘machine learning methods for brain reading and brain writing technologies’, #12 is met Jan-Jakob Sonke (UvA) over het gebruik van AI voor radiotherapie in het Nederlands Kanker Instituut. 

Snoek op Zolder is de wetenschapspodcast van het Nationaal Innovatie Centrum Artificial Intelligence (ICAI) en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC). Docent/onderzoeker Hennie Huijgens duikt met een onderzoeker van een publieke of private organisatie in de wereld van kunstmatige intelligentie. Zijn belangrijkste vraag is: ‘wat is de stand van zaken in AI-onderzoek, en wat betekent dat voor mij en voor de samenleving?’

De onderwerpen zijn gevarieerd, van AI-onderzoek bij de politie tot AI bij de bestrijding van corona. Alle afleveringen kun je hier terugluisteren.