Oyster nu ook voor android beschikbaar

Amerikaanse bezitters van een Android-telefoon of -tablet hebben nu ook toegang tot het ebookplatform met 500.000 titels.

Oyster, een start-up uit New York, begon eind 2013 als een soort Netflix voor e-books. De dienst biedt onbeperkte toegang tot 500.000 titels, vijf keer zoveel als in het beginjaar. De boeken zijn in de Verenigde Staten voor 9,95 dollar per maand te lezen op Android- en iOS-devices, Kindle Fire en Nook HD. Titels komen van meer dan 1600 uitgevers, waaronder HarperCollins en Chronicle Books.

De app heeft een paar nieuwe functionaliteiten. Zo wordt bijvoorbeeld van elke titel de geschatte leestijd vermeld, gebaseerd op de tijd die andere Oyster-lezers nodig hadden om het boek te lezen. Ook bespreken redacteuren zo’n 100 populaire titels in 100 tot 300 tekens.

Begin dit jaar kondigde Oyster aan dat het een investering van 14 miljoen dollar krijgt. Het ebookplatform wil het geld benutten om nieuw personeel in dienst te nemen en de service uit te breiden naar meer platformen.